Followers

♥ Click Yaaa ♥

Sunday, March 13, 2011

how to change colour of clothes on gimp 2 .



. Assalamualaikum .
hey there !

today sri nak buat tutorial kat gimp plak . sbb ari tu ad buat tutorial gune web online .

so , bagi pengguna gimp bole try this , kalau takde gimp bole install free :)
oke :D

first masok ke gimp ..

first masok ke gimp ..

then click file --> open -->
* upload gambar yang nak di edit ..
done ? ;)
next step is ....

contoh gambar sri juju ..

oke , lepas tuu . click ..
path tools ,

dah click ? korg kene , click around shirt tuu taw ...
oke , shape shirt tuu kalau nak cntik .

dah siap akan jadik macam ni :)

after that ..
click " select --> from path "

pastu biar kan , then click ..
Colour ----> colourize


adjust laa kat situuuu

done ? ;)

after that , click ..
selecet ---> none

dan save ! easy right ? ;)

this tutorial bukan sahaja boleh digunakan untuk shirt tapi utk kucing jugak boleh :DD

hik3 >,< !
saya albinooooooooooooo ~

wahh , saya lapar , nak makan !
daaa ~

p/s : selamat mencubaa , kalau tak faham .. comment2 yaa . kalau ini membantu .
click like please ? ;)






Comment dan Click " Like " eh :)

8 comments:

  1. wahhhhhhhhhhhhh bestnye.. teringin nak pandai guna software ni

    ReplyDelete
  2. hai sri...
    hehe kak ad gimp tu
    tp xpndi nak gune la,,hu3

    ReplyDelete
  3. @MiLa MaLeK

    nk buat gmbr mcm mne ? so , klau rajin . kne jelajah sndri :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...